(试卷总分120分)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单项选择(共10分,每小题1分)
1.I have a basketball. Can we play _____basketball after class? A.a
B.the
C./
2.一Is that purple pencil box yours, Lily?
----No, it isn't. I know Mary has a purple one. Maybe it's _______. A.her
B.hers
C.his
3.My favorite day is Tuesday because I have art _______Tuesday afternoon. A.at
B.in
C.on
4.- What's your favorite______ ,Lucy? ---I like pears and oranges best, A.vegetable
B.fruit
C.sport
5.一Can you play ping pong with me this Friday evening,Eric? 一That sounds great .______ I'm not free. I have a math class at 6:00 p. m. A.Because
B.But
C.And
6.The pair of trousers is short for me. I need a ______pair. Do you have one? A.long
B.big
C.cool
7.一Lisa, our mother's birthday is next week. We can have a party for her. 一Great! And we can ______the games and food at the party now. A.come to
B.ask for
C.think about
8.The Spring Festival is coming. People in China always______ some things for their families, like new clothes, great food and other good things. A.sell
B.buy
C.play
9.----I really like this book.______? ----In the bookstore next to our school. A.How much is it
B.Where can I buy one
C.What about its price
10.--- I'll go to Beijing with my parents next Tuesday. ---________. A.That's for sure.
B.Have a good time.
试卷第1页,共10页
C.Thanks. You, too.
二、补全对话5选5(共5分,每小题1分)
补全对话。根据对话内容,从下边的方框中选出适当的选项补全对话. A:Hi,Li Lei. Is this your family photo? B:Yes.11. They are 80 years old now. A: 12.
B:No.they aren't. They are my uncle and aunt. 13. A: Who's she? B:My cousin.14.
A: The boy must be you, Is that right? B:No. He is my brother, Li Ping. A: 15.
B:Hahaha. I was not born(出生) at that time. A.Where are you? B.Are they your parents? C.And those are my parents. D.These are my grandparents. E.She's my uncle and aunt's daughter.
三、完型填空(共15分,每小题1分)
Hello. I'm Bill. I'm from America but now I'm in Chengdu. My parents come to China for work, so I come with 16
I have may friends here. Meimei and Li Lei are my best friends. Li Lei is twelve years old now and his birthday is on February 16th. I want to have a birthday party for him next week. He likes fruit. 17 I want to buy him a cake with strawberries and oranges. At school,we always have lunch together. Meimei often doesn’t have dinner, because she doesn't want to be 18 But I don't think it's a good for her health.
I like watching movies very much. But from Monday to Friday,we 19 go to school. On Saturday and Sunday, I often go to the movies with my friends. I really want to know more about China. So I often go to the library when I have 20 time. I have a happy life in China. 16.A.her
B.him
试卷第2页,共10页
C.them
17.A.but 18.A.fat 19.A.can 20.A.free
B.and B.healthy B.must B.difficult
C.So C.good C.may C.great
One small thing changes(改变) Sonia. She always thinks of the boy, but 21 doesn't she help him?
The boy wants to buy a book, but he can't because he has 22 money. He is not happy. He looks at the money in Sonia's hand. He can buy the 23 with it. But Sonia goes away. Sonia doesn’t know his idea, Then she comes back home. She 24 it to her brother David. David says,\"\" Why not give him money? He needs 25 ,and you can help him.
Sonia 26 to that shop to look for that boy, but time never waits for(等待) her. On that day, Sonia 27 a lesson. Many people are like Sonia. We can help people a little sometimes, but we 28 want to wait for big chances (机会). Big chances don t come at any time. But we 29 small ones every day. Sonia waits for 30 chances at first, but now she changes a lot. She also helps people with small things. 21.A.how 22.A.some 23.A.money 24.A.brings 25.A.me 26.A.wants 27.A.gets 28.A.don’ t 29.A.have 30.A.good
B.why B.no B.food B.sees B.us B.has B.teaches B.always B.buy B.small
C.what C.much C.book C.says C.it C.goes C.likes C.never C.know C.big
四、阅读判断(共10分,每小题2分)
阅读下面短文.根据短文内容判断句子正误。正确的写“A”,错误的写“B”。
A king(国王) has a daughter. Her name is Christina. The king loves his daughter very
试卷第3页,共10页
much and he asks his people to be nice to her. Every day. Christina stands(站) on the castle( 城堡) wall, so people can be nice to her. But every day,only some people look up to be nice to her. No one waves(挥手) or smiles(微笑). Christina is not happy.
It's a fine day. Christina meets a girl. Her name is Lisa. Lisa waves and people waves back to her. They smile at her. too. They look very nice. Christina sees it and asks Lisa to the castle.
\"People wave and smile at you. They look very happy. Why?\" Christina asks. \"Because 1 wave and smile at them first,\" Lisa says. After Lisa goes, Christina thinks for a long time.
A new day comes. Christina stands on the castle wall and waves. She smiles, too. Lisa waves and smiles back. Some other people waves and smile back, too. Christina is very happy. So she is nice to her people, She waves and smiles at them every day. 31.The king asks his people to wave and smile at his daughter. 32.Christina is unhappy because only some people wave or smile at her. 33.Lisa waves and smiles at people first so they are nice to her.
34.Christina waves and smiles at people and she is very happy at last(最后).
35.From the passage, we know we need to be nice first if we want people to be nice to us.
五、阅读单选(共20分,每小题2分)
Basketball Star Name: LeBron James Birthday:December 30th Favorite color:White Soccer Star Name:Lionel Andres Messi Birthday: June 24th Favorite color:Blue Favorite food:Chicken 试卷第4页,共10页
Favorite food:Beef Ping-pong Star Name: Zhang Jike Birthday:February 16th Favorite color:Red Favorite food:Chicken
36.James is the basketball star's ______. A.first name
37.When is Messi’s birthday? A.It's on December 30th.
B.last name
Tennis Star Name: Roger Federer Birthday: August 8th Favorite color:Black Favorite food:Hamburgers C.middle name
B.It's on June 24th. C.It's on February 16th.
38.Zhang Jike's favorite color is_______. A.red
39.Who likes chicken best? A.James and Messi.
B.Messi and Zhang.
C.Zhang and Federer.
B.black
C.white
40.Roger Federer is good at ____. A.basketball
Mr. Brown and Mr. Smith are neighbors(邻居). Mr. Brown's name is John. But when his neighbors talk about him, they all call him “Mr. Going to-do\". Do you know why? Mr. Brown says he is going to do something, but he never does it. Every Saturday, Mr. Brown goes to the Smiths' house and talks to his neighbor Mike Smith. He always says he is going to do something. “I'm going to tidy my room today,' ”he says, or“I'm going to cook dinner for my family tomorrow,\" or “I m going to play sports with you next week.\"
He knows his neighbor is not going to tidy his room, cook dinner, or play sports. Then
试卷第5页,共10页
B.soccer C.tennis
he says,\" Well, excuse me. John, I' m going to do some housework.”And he does. Mr. and Mrs. Smith often say to their son Dick.“Are you going to do something? Then do it! Don't be a Mr. Going to-do!\"
41.Who is Mr. Going to do? A.John.
B.Mike.
C.Dick.
42.What doesn't Mr. Brown say to Mr. Smith? A.\"I'm going to tidy my room. C.“I'm going to do some housework.”
43.According to the passage(根据 文章),does Mr. Brown cook dinner for his family the next day? A.Yes, he does.
B.No, he doesn't.
C.We don't know.
B.“I'm going to play sports with you.”
44.Mr. and Mrs. Smith ask their son _____. A.not to do housework
B.not to be a Mr. Going to-do C.to do what he likes
45.Which of the following statements is not true?
A.Mr. Brown goes to Mr. Smith's house and talks to him every Saturday. B.Mr. Smith says he is going to do something but he doesn't do it.
C.“Mr. Going-to do”means(意思是) a man who says he is going to do something but he never does it.
六、根据首字母填空(共5分,每小题1分) 根据句意和首字母补金单词。
46.I think maybe the blue skirt is that w______. She says she lost a blue one this morning. 47.We have Sports Day in May, the f______ month of a year,
48.My t____ to Beijing is very great. I go to many interesting places, meet some nice people and eat good food.
49.My last lesson f_____ at 5:40 p. m. And then 1 go home with my classmates. 50.Those students want to go to England. It's u______ for them to learn English.
七、选择适当的单词补全对话(共10分,每小题1分)
完成对话。在对话空格中填上适当的单词,使对话完整正确。一空一词(含缩写词)。 A: Hello, Linda. Happy New Year's Day! B:Happy New Year! Lucy.
试卷第6页,共10页
A: Many shopping malls are having a big51.on New Year's Day. We can buy clothes in 52. colors at very good prices- blue, yellow ,red, white, black, purple... You can get any color you like. Do you want to go shopping with me? B:Sorry,Lucy.I want to go to the library to read books. A:But it's the53. day of a new year. You can be relaxed.
B: You're right. Reading is54. for me. I like it and I can get much fun from books, too. A: What books do you often read?
B:I like reading books about55. . From the books, I know how to read a map and I don't get lost. But I'm very56. next week. I don't have much time to do some reading. I must study for the final exams(期末考试).
A:You're good at every subject. So I'm 57. that you can get good grades(成绩) in the exams. You don't58. to study for them.
B:I don't think so, Every time I review( 复习),I have many 59.. And I ask my teachers for help. It's very nice of them to60. me what to do, I am really thankful to them.
A:I think I know what a good student is. A good student should not only study hard but also be thankful to others.
八、短文选词填空(共10分,每小题1分)
短文填空。从下面方框中选出10个单词,并将其正确形式填入短文空格内,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。
boring difficult does good happy have know play same say that with Here are some problems from sore students,
Sandy: I am A girl from America. I can't learn Chinese61.. My Chinese teacher always speaks too fast(快). Many of my friends think Chinese is easy. But I don't! It's so62. for me.1 need a Chinese pen friend to help me.
Jim: I am too short. I am only 1.4 meters(米) tall. I like playing basketball but they all say I can't be a good basketball 63.How can I be tall? Can short boys play basketball?
Sally: One of my friends. I am too fat. Is it because my parents are fat. too? Am I a pretty girl? I like65. slim( 苗条的) girls. They look beautiful. I want 66. how
试卷第7页,共10页
to be slim.
Danny: I need friends. I am 67.because I don't have many good friends. I am not good at talking. I can't be 68. many people because I'm shy. But I really need some friends. Can you tell me how to make friends with my classmates?
Do you have the69. problems as them? If you 70. ,please ask our parents or teachers for help. They are always there for you.
九、阅读还原6选5(共10分,每小题2分) 阅读表达。
补全短文。根据短文内容,从短文后的A~F选项中选出适当的选项补全短文,并将代表句子的字母填写在相应题号的位置上。
In England. everyone knows James Oliver. He has his TV show.71. Everyone likes his show because his food is easy to make.
72.In some schools in England, the food at lunch time isn' t healthy. One day, James goes to the school to make a TV show about healthy eating habits. He cooks the food with lots of fruit and vegetables. 73. But after they eat the food, they love it.
Health is very important to us. Many people don't think we need to care about (关心) our health when we are young. 74.Here are some suggestions (建议)for you to keep healthy.
※Drink lots of water every day. It can help you to be away from illnesses(疾病). ※75.
※Don't eat junk food like hamburgers.
※Having enough seep is healthy. Go to bed early and sleep 8 hours every night. A.It's not right.
B.James wants people to eat healthily.
C.Eating fruit and vegetables is good for your health. D.In the show,he tells people how to cook healthy food. E.Playing sports can keep you healthy and make you strong.
F.At first, students don't want to eat them because they don' t like fruit or vegetables. 十、阅读补全句子(共10分,每小题2分)
完成表格。阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息,并将答案填写在相应题号的位置上。
In Latin countries ,there is a special(特殊的) birthday called“Los Quinceanos\". It means
试卷第8页,共10页
the fifteenth birthday. The birthday is for girls.
There are special clothes for Los Quinceanos. The girl wears a big long pink dress. She wears a beautiful crown(花冠). Her shoes are the same color as her dress.
The family has to get everything ready(准备好的). They have to buy the cake, food and drink ,find a place for the party ,make invitations(邀请函),buy a birthday ring. The place must be good and big. Before they go to the party, they have to go to the church(教堂) to bless(保佑) the birthday girl.
One of the most interesting parts is getting 14 girls and 14 boys for the dancing part at the party. They have to practice(练习) for some weeks so they can be ready for the big show. The 14 pairs with the birthday girl that means there are 15 pairs. The girl can ask her father to dance with her. When the party begins, the 14 pairs come out one by one. Then they wait for the girl to get in to start the dance. In the end, everybody can dance and have a good time at the party.
After the guests go away, the girl can open her gifts and begin living with the beautiful memory of her birthday.
A special birthday— Los Quinceanos The meaning The clothes to wear A birthday for a fifteen-year- old girl. A crown,a big long pink dress and76.. · Buy the cake, food, drink. · Find78.for the party. 77.to do before the party · · Make invitations. · Buy a birthday ring. ·The79.of dancing girls and boys is twenty-eight. The dancing people at the party ·The birthday girl can choose her father to dance with her. ·Everybody can dance and have fun at the party. 试卷第9页,共10页
80. to open the gifts 十一、书信作文(共10分) 81.书面表达。
After the guests go away. Mike是李冬新结交的美国笔友(pen pal),假如你是李冬,请阅读Mike的来信,并写封回信介绍你初中生活的情况。 Dear Li Dong,
I'm happy to know you are in Grade Seven now. I want to know about your life. Can you tell me something about your eating habits? And how is your school life? What are your favorite day and subject? Why? Can you tell me two interesting activities you have at school? When do you have them?
Mike
要求:1.有适当的开头、结尾和过渡,注意书信格式; 2.语句通顺,句式多样; 3.词数:70词左右。
试卷第10页,共10页
参
1.C 【解析】 【详解】
句意:我有一个篮球。下课后我们可以打篮球吗
考查冠词。此处表示玩“球类”,名词前用零冠词,构成play basketball短语,故选C。 【点睛】 零冠词用法:
所谓零冠词,即指不使用冠词的情况: 1. 在星期、月份、节假日等名词前;
2. 当名词前有作定语用的this, that, my, your, whose等代词时; 3. 在球类运动、一日三餐、学科和语言的名词前。 2.B 【详解】
句意:——莉莉,那个紫色铅笔盒是你的吗?——不,它不是。我知道玛丽有一件紫色的。也许是她的。
考查代词辨析。her她/她的,可指人称代词宾格也可指形容词性物主代词;hers她的,名词性物主代词;his他的可指名词性物主代词也可指形容词性物主代词。分析句子可知,此处 表示“她的”含义,排除C;又因为此处后并无名词,所以不用形容词性物主代词,故选B。3.C 【详解】
句意:我最喜欢的是星期二,因为我星期二下午有美术课。
考查时间介词辨析。at可以加点钟/年龄;in一般加早中晚/月份/季节/年份等;on一般加具体化的时间。分析句子可知,此处表示“Tuesday afternoon”是具体化的时间,故选C。 【点睛】
英语中表示时间的介词用法: 1、in的使用
(1)一个时间段前用in:in+年/月/季节/世纪 (2)固定结构:in the morning/afternoon/evening
例: in June在六月; in spring 在春天; in the 1980s 在20世纪80年代
答案第1页,共15页
2、on 的使用
(1) 时间单位≥2以及星期的表述用on :on+具体某日/星期几
例:on Monday 星期一; on May 1在5月1号(其中5月是一个月份,1号是日,这里就存在两个时间单位,因此用介词on。) 3、at的使用
(1)在表示时间点,节假日前用at:at+时间点/节假日 (2)固定结构:at night ,at noon
例: at ten o'clock在十点钟; at Christmas圣诞节 4、固定搭配:
last night 昨夜;in the evening 在晚上; on time准时;in time及时 4.B 【详解】
句意:——露西,你最喜欢什么水果?——我最喜欢梨和橙子。
考查名词辨析。vegetable蔬菜;fruit水果;sport运动。分析答语可知,此处在回答最喜欢的水果是什么,故选B。 5.B 【详解】
句意:——埃里克,这个星期五晚上你能和我一起打乒乓球吗?——听起来不错,但是我没有时间。我下午6点有一节数学课。
考查连词辨析。Because因为,表原因;But但是,表转折;And和,表并列。分析句子可知,此处表转折关系,翻译为“但是”,故选B 6.A 【详解】
句意:这条裤子对我来说太短了。我需要一条长的。你有吗?
考查形容词辨析。long长的;big大的;coo酷的。分析句子可知,裤子太短了,需要一条“长的”,故选A。 7.C 【详解】
句意:——丽莎,我们妈妈的生日就在下个星期。我们可以为她开个派对。——太棒了!我们现在可以考虑在聚会上玩的游戏和吃的东西了。
答案第2页,共15页
考查动词短语辨析。come to想起,共计;ask for请求,要求;think about考虑。分析句子可知,此处表示“考虑”的含义,故选C。 8.B 【详解】
句意:春节就要到了。中国人总是为他们的家人买一些东西,比如新衣服,好吃的食物和其他好东西。
考查动词辨析。sell卖;buy买;play玩。分析句子可知,此处表示“买”的含义,故选B。 9.B 【详解】
句意:——我真的很喜欢这本书。我在哪里可以买到?——在我们学校旁边的书店里。 考查特殊疑问句。How much is it它多少钱?Where can I buy one我在哪里可以买到?What about its price它的价格怎么样?分析答语可知,前文是在问“在哪里买?”,故选B。 10.B 【详解】
句意:——下周二我将和我的父母一起去北京。——玩得开心。
考查情景交际。That's for sure. 这是肯定的。Have a good time. 玩得开心。Thanks. You, too.谢谢,你也是。分析语境可知,此处应表示“玩得开心”的含义,故选B。 11.D 12.B 13.C 14.E 15.A 【分析】
本段对话主要是介绍李磊的全家福。 11.句意:这是我的祖父母。
根据后文“They are 80 years old now他们现在八十岁了”可知,此处是在说祖父母的情况,故选D。
12.句意:他们是你的父母吗?
根据后文“No. they aren't. They are my uncle and aunt. 不,他们不是,他们是我的叔叔和婶婶”
答案第3页,共15页
可知,此处是在问“他们是你的父母吗?”,故选B。 13.句意:那是我的父母。
根据前文“Are they your parents? No. they aren't. They are my uncle and aunt. ——他们是你的”,父母吗?——不,他们不是,他们是我的叔叔和婶婶”可知,此处是在告诉“那是我的父母。故选C。
14.句意:她是我叔叔和婶婶的女儿。
根据前文“Who's she?她是谁?”可知,此处来回答这个问题,故选E。 15.句意:你在哪里?
”,根据后文答句“I was not born at that time. 我那时还没出生。所以前文是在问“你在哪里?”故选A。 16.C 17.C 18.A 19.B 20.A 【分析】
本文是比利的自我介绍。包括他的个人信息、朋友和爱好等。 16.句意:我父母来中国工作,所以我也跟他们来了。
her她,人称代词宾格/她的,形容词性物主代词;him他,人称代词宾格;them他们,人称代词宾格。分析句子可知,此处表示我跟父母一起来,所以用表示复数的宾格形式,故选C。 17.句意:所以我想给他买一个草莓桔子蛋糕。
but但是,and和,so所以,表转折;表并列;表结果。根据前文“I want to have a birthday party for him next week. He likes fruit.”可知,我下周想帮李磊办一个生日聚会,他喜欢水果,所以我想帮他买一个草莓桔子蛋糕,故选C。 18.句意:因为她不想变胖。
fat胖的;healthy健康的;good好的。根据前文“Meimei often doesn't have dinner”可知,梅梅不吃晚饭,是因为她不想变胖,故选A。
19.句意:但是从星期一到星期五,我们必须去上学。
can能,表能力/可能,表推测;must必须;may也许,可能。分析句子可知,此处表示“必
答案第4页,共15页
须”的含义,故选B。
20.句意:所以当我有空闲时间时我经常去图书馆。
free空闲的;difficult困难的;great伟大的。分析句子可知,此处表示“空闲的”含义,故选A。 【点睛】
情态动词的具体用法:
1.表推测及可能性。may,might,can,could,will,would表示“可能”或“预测”;must用于表示“必定”,“必会”;should, ought to表“应该为”。
2.与时态相关。can为现在式,其过去式为could;may为现在式,其过去式为might;shall为现在式,其过去式为should;will为现在式,其过去式为would.
3.表示能力的用法。can表示能力,意思是“能,会”,其否定式can't表示“不能”。在过去时中用could和couldn't。be able to可以表示“能力” 用于各种时态。
4.表“意愿,打算”,常用词为will,would,shall,should。在这里,would,should要比will,shall更委婉,更客气。need表“需要”;dare表示“敢”。
5.表示“请求,许可”,常用词为can,could,will,would,shall,should,may,might,must。 6.态度。may,can,could,shall,should,may,might,must,ought to用于表示“禁止”,“不“应该”、“必须”“可以”。might可以表示委婉的批评或责备。You might at least have 准”;例如:answered my letter. 你至少可以回我一封信。
7.祝愿“May you + 动词原形”,意为“祝愿……”。如:May you succeed! 祝你成功! 21.B 22.B 23.C 24.C 25.C 26.C 27.A 28.B 29.A 30.C
答案第5页,共15页
【分析】
本文主要讲述了索尼娅为了等待大的机会,而错过了帮助一个小男孩。生活中很多人像索尼娅一样为了等待大机会,而错过了很多小机会。
21.句意:她总是想着那个男孩,但她为什么没帮助他呢?
how怎样,如何;why为什么;what什么。分析上下文可知,此处表示“为什么”的含义,故选B。
22.句意:这个男孩想买一本书,但是他不能,因为他没钱。
some一些;no没有;much许多。分析上下文可知,男孩因为没有钱所以买不起书,has no money翻译为“没有钱”,故选B。 23.句意:他可以用钱买那本书。
money钱;food食物;book书。分析上下文可知,此处表示“用钱去买书”,构成buy sth with sth结构,翻译为“用……买……”故选C。 24.句意:她把它这件事跟她的弟弟大卫说了。
brings带来;sees看见;says说。分析上下文可知,此处表示“说给……”构成短语say sth to sb结构,故选C。
25.句意:他需要钱,你可以帮助他。
me我;us我们;it它。分析句子可知,此处指代前文的“money”,所以用it代替,故选C。 26.句意:索尼娅跑到那家商店去找那个男孩。
wants想要;has有;goes去。根据后文“to that shop to look for that boy”可知,此处表示去那家店找那个男孩,故选C。
27.句意:那天,索尼娅得到一个教训。
gets得到;teaches教;likes喜欢。分析句子可知,此处表示“得到一个教训”,构成短语get a lesson,故选A。
28.句意:但是我们总是想要等待更大的机会。
don't不;always总是;never从不。根据前文“We can help people a little sometimes”可知,有时我们可以在小事上帮助别人。此句表转折,所以此处表示“总是”的含义,故选B。 29.句意:但是我们每天都有小的机会。
have有;buy买;know知道。分析句子可知,此处表示“有”的含义,构成have small ones短语,翻译为“有很多小机会”,故选A。 30.句意:起初,索尼娅在等待大的机会。
答案第6页,共15页
good好的;small小的;big大的。根据后文“but now she changes a lot. She also helps people with small things.”可知,现在她改变了很多,也在小事情上帮助他人了。此句与前文构成转折关系,所以前文指大的事情,故选C。 31.B 32.B 33.A 34.A 35.A 【分析】
本文通过国王女儿Christina和Lisa的故事告诉我们,你先对他人示好更能赢得他人对你的示好。
31.句意:国王要求他的臣民向他的女儿挥手微笑。
细节理解题。根据文中“he asks his people to be nice to her.”可知,国王要求他的臣民善待公主。所以题干表述错误,故答案为B。
32.句意:克里斯蒂娜不高兴,因为只有一些人向她招手或微笑。
细节理解题。根据文中“No one waves or smiles. Christina is not happy.”可知,克里斯蒂娜不高兴是因为没有人向她招手或微笑。所以题干表述错误,故答案为B。 33.句意:丽莎先向人们挥手和微笑,所以他们对她很好。
细节理解题。根据文中“Lisa waves and people waves back to her. They smile at her. too. They look very nice.”可知,丽莎先挥手微笑,人们也向她挥手微笑,人们看起来都很友善。题干表述正确,故答案为A。
34.句意:克里斯蒂娜向人们挥手微笑,最后她非常高兴。
细节理解题。根据文中“Christina is very happy…She waves and smiles at them every day.”可知,克里斯蒂娜非常高兴每天向人们挥手微笑。题干表述正确,故答案为A。
35.句意:从文章中,我们知道如果我们想要别人对我们好,我们首先需要对人好。 主旨大意题。通读文章,我们可以知道,文章主旨是我们知道如果我们想要别人对我们好,我们首先需要对人好。题干表述正确,故答案为A。 36.B
答案第7页,共15页
37.B 38.A 39.B 40.C 【分析】
本文向我们介绍了四位体育名人,分别是勒布朗·詹姆斯、里奥·安德列斯·梅西、张继科和罗杰·费德勒。
36.细节理解题。题干问:詹姆斯是那个篮球明星的什么?分析文章可知,詹姆斯是那个篮球明星的名字,故选B。
37.细节理解题。题干问:梅西的生日是什么时候?根据第二幅图中内容“Birthday: June 24th”可知,梅西的生日是六月二十四日,故选B。
38.细节理解题。题干问:张继科最喜欢的颜色是什么?根据第三幅图中内容“Favorite color: Red”可知,张继科最喜欢的颜色是红色,故选A。
39.推理判断题。题干问:谁最喜欢鸡肉?根据第二、三两幅图中内容可知,梅西和张继科喜欢鸡肉,故选B。
40.细节理解题。题干问:费德勒很擅长什么?根据第四幅图中“Tennis Star”可知,费德勒是网球明星,他擅长网球,故选C。 41.A 42.C 43.B 44.B 45.B 【分析】
本文主要告诉我们为什么大家把布朗先生叫做Mr. Going to-do。
41.细节理解题。题干问:谁是Mr. Going to-do?根据文中“Mr. Brown's name is John. But when his neighbors talk about him, they all call him‘Mr. Going to-do’.”可知,布朗先生约翰是Mr. Going to-do。故选A。
42.细节理解题。题干问:布朗先生没有对史密斯先生说什么?根据文中“‘I'm going to tidy my room today,’he says, or‘I'm going to cook dinner for my family tomorrow,’or ‘I m going to play
答案第8页,共15页
sports with you next week.’”可知,布朗先生说他今天要打扫房间、明天要为家人做晚餐或下周要和史密斯先生一起运动。分析选项,故选C。
43.推理判断题。题干问:根据文章,布朗先生第二天为家人做晚饭了吗?根据文中“Mr. Brown says he is going to do something, but he never does it.”可知,布朗先生总是会说他要去做什么,但是他从没做过。故选B。
44.细节理解题。题干问:史密斯夫妇让他们的儿子干嘛?根据文中“Mr. and Mrs. Smith often say to their son Dick.‘Are you going to do something? Then do it! Don't be a Mr. Going to-do!’”可知,史密斯夫妇告诉他们的儿子要做什么就去做,不要做Mr. Going to-do。故选B。 45.推理判断题。题干问:下列哪个陈述是不正确的?B. Mr. Smith says he is going to do something but he doesn't do it. 史密斯先生说他要做某事,但他没有做。根据文章可知,是布朗先生说到没做到,所以B表述错误,故选B。
46.woman's 47.fifth 48.trip 49.finishes 50.useful 【解析】
46.句意:我想那件蓝色的裙子可能是那位女士的。她说她今天早上丢了一件蓝色的裙子。 分析句子可知,此处表示“女士的”含义,“女士的”用英语表达是woman's,表示所有格,故答案为woman's。
47.句意:我们在五月有运动会,那是一年中的第五个月。
分析句子可知,此处表示“第五”的含义,“第五”用英语表达是fifth ,the fifth month of a year翻译为“一年的第五个月”,故答案为fifth。
48.句意:我去北京的旅行非常愉快。我去了很多有趣的地方,遇到一些不错的人,吃了好吃的食物。
分析句子可知,此处表示“旅行”的含义,“旅行”用英语表达是trip,此处用来作主语,因为其后的谓语动词是is,所以用单数即可,故答案为trip。
49.句意:我的最后一节课下午5点40分结束,然后我和同学们回家。
“结束”用英语表达是finish,分析句子可知,此处表示“结束”含义,此句时态是一般现在时,
答案第9页,共15页
主语是My last lesson表单数,所以应用动词三单形式,故答案为finishes。 50.句意:对那些想去英国学生来说,学习英语是有用的。
“有用的”用英语表达是useful,分析句子可知,此处表示“有用的”含义,此处构成it is + adj for sb to do sth结构,所以用形容词原形即可,故答案为useful。 51.sale 52.all/different 53.first 54.relaxing 55.geography 56.busy 57.sure 58.need
59.questions/problems 60.teach/tell 【分析】
本段对话是Linda和Lucy的寒暄。并讨论了购物,阅读和复习等情况。 51.句意:许多购物中心在元旦那天都会有很大的折扣。
分析句子可知,此处表示“折扣”的含义,“折扣”用英语表达是sale,此处构成短语have a big sale翻译为“有很大的折扣”,故答案为sale。
52.句意:我们可以以便宜的价格买不同颜色的衣服。
“所有的/不同的”用英语表达是all/different,分析句子可知,此处表示“所有的/不同的”的含义,此处构成短语all/different colors翻译为“所有的/不同的颜色”,故答案为all/different。 53.句意:但是今天是新年的第一天。
“第一”用英语表达是first,分析句子可知,此处表示“第一”的含义,此处构成短语the first day翻译为“第一天”,故答案为first。 54.句意:阅读对我来说是令人放松的。
分析句子可知,此处表示“令人放松的”的含义,“令人放松的”用英语表达是relaxing,此处构成短语be adj for sb翻译为“对某人来说是……的”,故答案为sale。 55.句意:我喜欢读关于地理的内容。
答案第10页,共15页
分析句子可知,此处表示“地理”的含义,“地理”用英语表达是geography,此处构成短语reading books about geography翻译为“阅读关于地理的书”,故答案为geography。 56.句意:但是我下周很忙。
分析句子可知,此处表示“忙碌的”的含义,“忙碌的”用英语表达是busy,此处用于be动词am后作表语,故答案为busy。
57.句意:所以我确定你在考试当中可以取得好成绩。
“确定的”用英语表达是sure,分析句子可知,此处表示“确定的”的含义,此处构成短语be sure that翻译为“确定……”,故答案为sure。 58.句意:你不需要为了考试复习。
“需要”用英语表达是need,分析句子可知,此处表示“需要”的含义,此处构成短语need to do sth翻译为“需要去做某事”,故答案为need。 59.句意:每次我复习,都会有很多问题。
分析句子可知,此处表示“问题”的含义,“问题”用英语表达是question/problem,此处前有many修饰,所以应用名词复数形式,故答案为questions/problems。 60.句意:他们真好,教/告诉我该做什么。
分析句子可知,此处表示“教/告诉”的含义,“教/告诉”用英语表达是teach/tell,此处构成短语teach/tell sb what to do翻译为“教/告诉某人该做什么”,故答案为teach/tell。 61.well 62.difficult 63.player .says 65.those 66.to know 67.unhappy 68.with 69.same 70.have 【分析】
本文主要讲述了一些学生提出的问题。并告诉我们,如有类似的问题,记得向家长和老师求
答案第11页,共15页
助。
61.句意:我学不好中文。
分析句子可知,此处表示“好”的含义,“好”用英语表达是good,此处修饰动词learn,所以要用其副词形式,故答案为well。 62.句意:对我来说太困难了。
分析句子可知,此处表示“困难的”含义,“困难的”用英语表达是difficult,此处用在be动词后作表语,故答案为difficult。
63.句意:我不能成为一名好的篮球运动员。
“运动员”用英语表达是player,分析句子可知,此处表示“运动员”的含义,此处用于a之后,所以用其名词单数形式即可,故答案为player。 .句意:我的一个朋友说我太胖了。
分析句子可知,此处表示“说”的含义,“说”用英语表达是say,此处主语是One of my friends表单数,所以要用其动词三单形式,故答案为says。 65.句意:我喜欢那些苗条的女孩。
分析句子可知,此处表示“那些”的含义,“那些”用英语表达是those,此处修饰其后的名词slim girls,故答案为those。 66.句意:我想知道怎么变苗条。
分析句子可知,此处表示“知道”的含义,“知道”用英语表达是know,此处用在want之后,所以用动词不定式形式,故答案为to know。 67.句意:我不开心因为我没有许多好朋友。
分析句子可知,此处表示“不开心的”含义,“不开心的”用英语表达是unhappy,此处用在be动词后作表语,故答案为unhappy。
68.句意:我不能和很多人待在一起,因为我害羞。
分析句子可知,此处表示“和……在一起”的含义,“和……在一起”用英语表达是with,此处构成短语be with sb,翻译为“和某人待在一起”,故答案为with。 69.句意:你有和他们相同的问题吗?
分析句子可知,此处表示“相同的”含义,“相同的”用英语表达是same,此处构成固定搭配be the same as,翻译为“和……一样”,故答案为same。 70.句意:如果你有,请向我们的父母或老师求助。
分析句子可知,此处表示“有”的含义,“有”用英语表达是have,此处省略了其后的宾语,完
答案第12页,共15页
整形式是If you have the same problems as them,故答案为have。 71.D 72.B 73.F 74.A 75.E 【分析】
本文主要讲述健康饮食对我们的重要意义,以及应该如何保持健康。 71.句意:在节目中,他告诉人们如何烹饪健康食品。
根据前文“He has his TV show.”及后文“Everyone likes his show because his food is easy to make.”可知,此处也是在讲关于节目的事,故选D。 72.句意:詹姆斯希望人们吃得健康。
根据后文“In some schools in England, the food at lunch time isn't healthy.”可知,此处是在讲在一些学校,午餐是不健康的,是与吃得健康相关的内容,故选B。 73.句意:起初,学生不想吃它们,因为他们不喜欢水果或蔬菜。
根据前文“He cooks the food with lots of fruit and vegetables.”及后文“But after they eat the food, they love it.”可知,詹姆斯用许多蔬菜水果做了食物,学生们不喜欢吃蔬菜水果,但是在他们吃过之后,他们很喜欢。此处表转折含义,故选F。 74.句意:它是不正确的。
根据前文“Many people don't think we need to care about our health when we are young.”可知,许多人认为我们年轻的时候不需要关心我们的健康,这个观点是错误的,故选A。 75.句意:运动可以使你保持健康,使你强壮。
根据前文“Drink lots of water every day. It can help you to be away from illnesses.”及后文“Don't eat junk food like hamburgers.”可知,此处是在给我们保持健康的建议,故选E。
76.(a pair of ) pink shoes 77.The things/The preparations 78.a big and good place 79.number
答案第13页,共15页
80.The time 【分析】
本文主要向我们介绍了拉丁国家一个特殊的节日——Los Quinceanos。 76.句意:一顶花冠,一件粉红色的长裙和(一双)粉红色的鞋。
根据文中“The girl wears a big long pink dress. She wears a beautiful crown. Her shoes are the same color as her dress.”可知,在这一天女孩们要穿粉色长裙、美丽的花冠和粉色的鞋子,故答案为(a pair of ) pink shoes。 77.句意:聚会前要做的事/准备。
根据文中“The family has to get everything ready. They have to buy …”可知,右栏是聚会前的准备,故答案为The things/The preparations。 78.句意:为派对找一个又大又好的地方。
根据文中“The place must be good and big.”可知,聚会的地方一定要又大又好,故答案为a big and good place。
79.句意:跳舞的女孩和男孩的数量是二十八。
根据文中“One of the most interesting parts is getting 14 girls and 14 boys for the dancing part at the party.”可知,最有趣的部分是十四名男孩和十四名女孩一起跳舞,所以跳舞的男女孩数量是二十八,故答案为number。 80.句意:打开礼物的时间。
根据文中“After the guests go away, the girl can open her gifts”可知,宾客走之后是女孩们打开礼物的时间,故答案The time。 81.Dear Mike,
I'm happy to hear from you and I'd like to tell you something about my life.
I usually have breakfast at home and have a quick meal for lunch at school. Because I live a little far away from school. My school life is different from the past, I have some more subjects to learn and I like history best. Because there are a lot of interesting stories about ancient time and people. My favourite day is Friday because of those activities at school. We usually play basketball and do science experiments on Fridays. They are really fantastic. I enjoy myself at school and I look forward to hearing from you soon.
Yours Li Dong
【详解】
答案第14页,共15页
题干解读:这是一篇书信作文。要求阅读Mike的来信,并写封回信介绍你初中生活的情况。写作时要注意语句通顺,语意连贯,紧扣要点,注意句子之间的连接与过渡,要注意涵盖所给提示。
例文点评:例文采用三段式;时态选用一般现在时;将题目要求的要点都很好地融入到文章当中,清楚地回答了Mike信中想知道的问题。
高分亮点:
hear from;would like to do sth;tell sb about sth;far away from; be different from;look 短语:forward to等。
句型:Because I live a little far away from school.(Because引导的原因状语从句) 【点睛】
首先认真审题,看清文章的要求和要点;其次,理顺自己的行文思路;再次紧扣要点,注意句子之间的连接与过渡;最后要仔细检查是否有单词拼写错误和标点的误用等,还要注意是否出现语法错误,有无重复遗漏,大小写是否正确,词数是否符合要求等。
答案第15页,共15页
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容