测品娱乐
您的当前位置:首页2020-2021年安徽省阜阳市某校初一(下)月考英语试卷有答案

2020-2021年安徽省阜阳市某校初一(下)月考英语试卷有答案

来源:测品娱乐


2020-2021年安徽省阜阳市某校初一(下)月考英语试卷

一、单选题

1. —Can you join us for a cup of tea?

—______. I have a lot of things to do now. A.Have a good time C.No problem

2. —My ________ is to have a model car. —Haha, it's easy. Let me make one for you. A.dream

3. My sister can ______ well and she is in the art club. Look! Here are some of her pictures. A.play

4. —Does Jim do well at school?

—Yeah! He is ________ late and he's good at all his lessons. A.always

5. —______ do you live from school, Bob? —About half an hour's walk. A.How much

6. —Alan, Scott says you want to join the music club. Is that ________? —Yes. I like music very much. A.boring

7. —Which sweater do you like, the yellow one ________ the blue one? —The blue one. A.and

8. Usually I'm not at home ________ weekend evenings. You can come to my home any evening from Monday to Friday. A.in

9. Cindy's grandparents ________ in Beijing with her uncle, so Cindy goes to Beijing to see

试卷第1页,总21页

B.Me, too

D.I'm afraid I can't

B.job C.story D.habit

B.dance C.speak D.draw

B.usually C.also D.never

B.How far C.How many D.How often

B.difficult C.true D.tidy

B.or C.but D.so

B.on C.at D.of

them every month. A.join

10. —What do you ______ our new classmate Judy? —She's nice. A.ask for 二、完形填空

I'm Susan and I'm a mother of two. Jack and Linda are my son and daughter. This is one(1)________ of my life: In the morning, I(2)________ at 6 o'clock and then quickly cook(烹饪)breakfast for them. At 7:15, I(3)________ my car to take them to school.

After that, I go to a clothes shop. Linda is in the(4)________ club now and she needs a pair of beautiful shoes. Next I go to the(5)________ shop. I buy vegetables, meat and fruit for dinner. In the afternoon, I make my home(6)________. At 4:00, my children get home by school(7)________. At 6:30, we have dinner. In the evening, we watch TV for(8)________ hour(s)from 8:00 to 10:00. After they sleep, I take a(9)________ and go to bed. It is 11 o'clock. You see, a mother's life is so(10)________! (1) A.quarter (2) A.get up (3) A.ride (4) A.dance (5) A.shoe (6) A.far

试卷第2页,总21页

B.speak C.draw D.live

B.work with C.look at D.think of

B.hour C.day D.week

B.get dressed C.have lessons D.do homework

B.drive C.take D.live

B.English C.chess D.swimming

B.book C.food D.CD

B.new C.big D.clean

(7) A.bike (8) A.one (9) A.walk (10) A.relaxing

Gina is a 7-year-old girl. She likes(1)________ very much. One day after dinner, she runs to her mother Mrs. Miller happily and says, \"Mom, look at my(2)________. Do you like them?\" Mrs. Miller says, \"Yes, my dear. Wow, they are really beautiful.\"

\"Let me have a look, Gina,\" says her father Mr. Miller. Gina(3)________ them to her

father. The first one is a picture of her mother(4)________ her a story. The second one is a picture of her mother taking a walk with her in the park. The third one is a picture of her mother(5)________ her how to play the violin. And the(4)________ one is a picture of her mother singing a song to her. After looking at them, Mr. Miller says, \"You're so good with your mom. But(7)________ am I not in the pictures, Gina?\"

\"Because you(8)________ play with me. Every day, you're busy with your work. When you get back home from work, you either play on your smartphone(9)________ talk to your friends about work on the smartphone,\" says Gina.

Mr. Miller feels(感到)very(10)________. And he doesn't know what to say. (1) A.dancing (2) A.books (3) A.finishes (4)

试卷第3页,总21页

B.foot C.bus D.boat

B.two C.three D.four

B.stop C.work D.shower

B.busy C.interesting D.late

B.drawing C.writing D.singing

B.pencils C.pictures D.models

B.shows C.drives D.sells

A.speaking (5) A.needing (6) A.fourth (7) A.where (8) A.usually (9) A.so (10) A.sorry 三、七选五

B.talking C.telling D.saying

B.teaching C.wanting D.making

B.fifth C.sixth D.seventh

B.how C.what D.why

B.often C.sometimes D.never

B.and C. or D. but

B.afraid C.happy D.relaxed

根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。

A: Hello, Jane! Can I ask you some questions about your school life? B: No problem. A:(1)______

B: I usually go to school by bus, but sometimes by bike. A: What time do the classes start?

B: The classes start at 7:30 a.m.(2)______ A: How many classes do you have every day?

B: I have four classes in the morning and three in the afternoon. A:(3)______ B: Yeah!

A:(4)______

B. I often read books in the library and play basketball on the playground. A: Do you like your school life?

B:(5)______ My teachers and classmates are really nice to me. A: Nice to talk to you. Thank you! B: You're welcome.

试卷第4页,总21页

A. Yes, I do. B. No, I don't. C. I think it's a little early. D. How do you usually go to school? E. What do you often do after school? F. Because I don't want to be late for school. G. So you have seven classes every day, right? 四、阅读理解

Do you like reading? Join our book club! We meet every Tuesday in Room 211 from 4:30 p.m. to 6:00 p.m. You can find great books here and you can also talk about your favorite books with the students. Mr. Green has a list(清单)of good books. This week's book is Charlotte's Web(《夏洛特的网》), a book about a little girl and her friends. Its writer is E.B. White. Come and read it here!

Join our art club! You can draw pictures with the art teacher Miss Eason. She can tell you how to draw well and she can also take you to go to an art show every month. Come to the club every Monday, Thursday and Sunday. We always meet in Room 220 at 3:00 p.m. You can have a good time here!

(1)Students meet in the book club for ______ every Tuesday. A.0.5 hour

(2)Students need to go to the art club ______ times(次)a week.

B.1 hour

C.1.5 hours

D.2 hours

试卷第5页,总21页

A.two

B.three C.four D.five

(3)The reading is to ______.

A.ask us to have the habit of reading books B.talk about two clubs and ask us to join them C.tell us about two great teachers in two clubs D.show us why it is useful to join some clubs

Hi, I'm Mona from the UK and I'm 12. Music is my favorite subject because it's relaxing. Every Saturday, I have a piano lesson for two hours. It's from 9:30 a.m.

I want to go to Shanghai, China. Do you know why? Well, I want to go there because of a Chinese musician's 150 \"love stories\" about Shanghai. His name is Luo Wei and he's 29. You cannot find the \"love stories\" in a storybook, but you can listen to them. That's because they are all piano pieces(钢琴曲).

Luo Wei comes from Guangzhou, but he's in Shanghai now. Luo's father is a music teacher and his mother is a violin teacher. Luo loves Shanghai very much. In his free time, he likes writing \"love stories\" about Shanghai. He says, \"People can find that Shanghai is a nice place(地方)after listening to my music.\" He is right. After listening to his \"love stories\want to go on a trip to Shanghai. It must be great!

(1)What does Mona think of music? A.Easy.

(2)When does Mona's piano lesson finish every Saturday? A.At 9:30 a.m.

(3)What does Luo Wei's mother teach? A.Singing.

(4)What do we know about Luo Wei? A.He is twelve years old. B.He is in Guangzhou, China now. C.He thinks Shanghai is a nice place. D.He likes writing storybooks in his free time.

试卷第6页,总21页

B.Relaxing. C.Cool. D.Boring.

B.At 10:30 a.m. C.At 11:00 a.m. D.At 11:30 a.m.

B.Dancing. C.The violin. D.The piano.

Elsa comes from Canada. Children in Canada go to school when they are six years old. On weekdays, Elsa gets up between 6:30 a. m. and 7:00 a. m. She usually goes to school at 7:30 a. m. It only takes her 15 minutes to walk to school.

School begins at 8:30 a.m. and is aver at 3:30 p.m. In Canada, students must learn French(法语)and English. But Elsa doesn't like French, because it is not easy for her to learn it well.

After school, Elsa goes to the art club on Wednesday and Friday. On Thursday, she goes to the park. She plays football with other kids there. She goes to the gym to swim three times a week. It's her favorite sport.

(1)How does Elsa go to school? A.By bus.

(2)Elsa thinks French is ________. A.boring

(3)Elsa likes ________ best. A.art

Aunt Lee works at a radio station. Every day she gets up very early and then she makes

breakfast for her family. After breakfast, Aunt Lee and her son Tongtong walk to the bus stop. It takes them about six minutes. Then Tongtong takes the bus to school and Aunt Lee rides a bike to work. It usually takes her fifteen minutes.

There is a river near(在……附近)the radio station. After work, Aunt Lee likes taking a walk there. Many people go boating on the river. Sometimes she joins them. That's really relaxing. Now there is no subway in our city(城市). Aunt Lee wants to go to work by subway one day.

(1)Aunt Lee works ______. A.in a school

C.at a radio station

(2)Tongtong is Aunt Lee's ________. A.student

(3)Which of the following is TRUE?

试卷第7页,总21页

B.By bike. C.By subway. D.On foot.

B.interesting C.difficult D.easy

B.football C.swimming D.English

B.at a sports center D.in a library

B.son C.friend D.teacher

A.Tongtong has breakfast at school. B.There is a river near Aunt Lee's home. C.Aunt Lee doesn't like to go boating.

D.Now Aunt Lee can't take the subway to work.

It's 7:15 in the morning. Hudson and his grandmother are waiting for(等候)the school bus.

\"It's boring to wait for the bus,\" Hudson says to his grandma.

\"How about thinking of something interesting to pass the time?\" says Grandma. \"Like what?\" asks Hudson.

\"Now, look around. What do you see?\" says Grandma.

\"The sidewalk(人行道). Oh, I know! I can see it as a big piano and every time I take a step(步), I can play it with my feet(脚)!\" Hudson is happy about it and he asks his grandma to dance with him.

After fifteen minutes, the bus comes and Hudson gets on it. It usually takes him about thirty minutes to get to his school. It is far but Hudson is not afraid now. That's because he can think of interesting things to pass the time.

(1)Who is waiting for the bus with Hudson? A.His mother.

(2)Where will Hudson go? A.Home.

C.To his school.

(3)The word \"pass\" means \"________\" in Chinese. A.消磨

(4)What time does the bus come at last? A.At 7:15 a.m.

阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

Rick is a 12-year-old boy. This term, there are some new clubs in his school. They're the food club, the chess club and the Chinese club. Rick loves food, so he wants to join the food club,

试卷第8页,总21页

B.His grandma. C.His father. D.His grandpa.

B.To the next stop. D.To the piano club.

B.积累 C.珍惜 D.节约

B.At 7:20 a.m. C.At 7:25 a.m. D.At 7:30 a.m.

but Mom says only girls are right for it. Rick doesn't think so. He joins the club and does well in it. Now he can make bread, vegetable salad and hamburgers.

Lisa is Rick's classmate. She likes Chinese, so she joins the Chinese club. She goes there on weekends. Miss Li is her Chinese teacher. She is nice and teaches very well. Now Lisa can write stories in Chinese. She's really happy for that.

(1)Why does Rick want to join the food club?(不超过5个词)______

(2)What can Rick make after he joins the food club?(不超过10个词)______

(3)When does Lisa go to the Chinese club?(不超过10个词)______ 五、填空题

根据中文提示完成英语句子,注意单词的适当形式。 (1)Grandpa watches TV for an hour at n________(晚上).

(2)I think that's a f________(有趣的)name for your dog.

(3)The fruit salad t________(品尝)good, and I like it very much.

(4)My parents l________(离开)home at 7:30 a.m. and come back at 6 p.m.

(5)The b________(桥)has a history of six hundred years. 六、书面表达

假设你是李华,你新认识的网友Maria给你发来电子邮件,询问你的个人情况。请根据下面的提示,给她回一封电子邮件。 提示:

1. 你的爱好和特长;

2. 你的日常生活习惯(至少三点); 3. 你的上学方式及原因。 要求:

1. 主题清晰,表达准确,逻辑通顺,书写规范;

2. 70词左右。邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Maria,

Thanks for your e-mail. I'm happy to tell you something about myself. ______ Can I know more about you? I wish to get your e-mail soon. Yours,

试卷第9页,总21页

LiHua

试卷第10页,总21页

参与试题解析

2020-2021年安徽省阜阳市某校初一(下)月考英语试卷

一、单选题 1.

【答案】 D

【考点】

其他情景交际话题 邀请和应答

【解析】 此题暂无解析 【解答】

D 考查情景交际。A玩得愉快;B我也是;C没问题;D我恐怕不能。根据上句的邀请以及空后I have a lot of things to do now.我现在有很多事情要做。可知是不能加入对方。故选D。 2.

【答案】 A

【考点】 名词辨析 【解析】

句意:——我的梦想是拥有一辆模型车。——哈哈,很容易。让我给你做一个。 【解答】

A 考查名词辨析。句意:——我的梦想是拥有一辆模型车。——哈哈,很容易。让我给你做一个。A梦想;B工作;C故事;D习惯。根据句意可知“dream”符合语境。故选A。 3.

【答案】 D

【考点】 动词辨析 【解析】

我姐姐画画很好,她在艺术俱乐部。看!这是她的一些图画。 【解答】

D 考查动词辨析。句意:我姐姐画画很好,她在艺术俱乐部。看!这是她的一些图画。根据in the art club以及pictures可知“我”姐姐画画很好。 4. 【答案】 D

【考点】 副词辨析 频度副词

【解析】

句意:——吉姆在学校做得好吗?——是的!他从不迟到而且他所有功课都很好。

试卷第11页,总21页

【解答】

D 考查频度副词辨析。句意:——吉姆在学校做得好吗?——是的!他从不迟到而且他所有功课都很好。A 总是;B 通常;C 也;D 从不。由于吉姆在学校做得好,而且他所有功课都很好,可推知他“从不迟到”符合语境。故选D。 5. 【答案】 B

【考点】

距离(how far) 特殊疑问句

【解析】

句意:——鲍勃,你住的离学校有多远?——大约步行半小时的路程。 【解答】

B 考查特殊疑问句。句意:——鲍勃,你住的离学校有多远?——大约步行半小时的路程。A 多少钱;B 多远;C 多少;D 多久一次。根据答句大约步行半小时的路程,可知询问距离。how far多远,询问距离远近。故选B。 6.

【答案】 C

【考点】 形容词辨析 【解析】

句意:——艾伦,斯科特说你想加入音乐俱乐部。这是真的吗?——是的。我非常喜欢音乐。 【解答】

C 考查形容词辨析。句意:——艾伦,斯科特说你想加入音乐俱乐部。这是真的吗?——是的。我非常喜欢音乐。A无聊的;B困难的;C真实的;D整齐的。根据句意可知C符合语境。故选C。 7. 【答案】 B

【考点】 连词辨析 【解析】

句意:——你喜欢哪件毛衣,黄色的这个还是蓝色的那个?——蓝色的那个。 【解答】

B 考查连词辨析。句意:——你喜欢哪件毛衣,黄色的这个还是蓝色的那个?——蓝色的那个。and表示并列关系,常用来连接表示对等成分的单词、短语或者句子,表示意思的顺延或增补。but表示转折关系,所连接的成分意思相反或相对。or表示选择关系。so常用来连接两个简单句,这两个简单句有意思上的因果关系。句中是在蓝色和黄色中做出选择,用or。故选B。 8. 【答案】 B

【考点】

试卷第12页,总21页

介词辨析 【解析】

句意:通常我周末晚上不在家。从星期一到星期五的任何晚上你都可以来我家。 【解答】

B 考查介词辨析。句意:通常我周末晚上不在家。从星期一到星期五的任何晚上你都可以来我家。具体到某一天的上午、下午或晚上,用介词on。故选B。 9.

【答案】 D

【考点】 动词辨析 【解析】

辛迪的祖父母和她的叔叔在北京居住,所以辛迪每个月都去北京看他们。 【解答】

D 考查动词辨析。句意:辛迪的祖父母和她的叔叔在北京居住,所以辛迪每个月都去北京看他们。A 参加;B 说话;C 画画;D 居住。辛迪每个月都要去北京看望她的祖父母,可知她的祖父母住在北京。故选D。 10.

【答案】 D

【考点】 其他动词短语 【解析】

句意:——你认为你的新同学朱迪怎么样?——她很好。 【解答】

D 考查动词短语辨析。句意:——你认为你的新同学朱迪怎么样?——她很好。A 请求;B 与……一起工作;C 看,着眼于;D 认为。句中回应为她很好,可知是在问对方对朱迪的看法、评价。故选D。 二、完形填空 【答案】 C A B A C D C B D B

【考点】 记叙文完形 日常生活类

试卷第13页,总21页

【解析】

本文是一篇记叙文,文章主要讲述了作者作为妈妈一天的生活。 【解答】

(1)C 考查名词辨析。句意:这是我生活的一天:早上,我六点起床然后迅速为他们烹饪早餐。A 一刻钟,四分之一;B 小时;C 天;D 周。根据下文可知都是在讲我一天中从早到晚做的事情。故选C。

(2)A 考查动词短语辨析。句意:早上,我六点起床然后迅速为他们烹饪早饭。A 起床;B 穿衣服;C 上课;D 做作业。根据我六点之后就开始迅速为他们做早餐,可知我应该是六点先起床。故选A。

(3)B 考查动词辨析。句意:在七点十五分,我开我的车带他们去学校。A 骑;B 驾驶;C 带走,携带;D 居住。car的意思是小轿车,只能驾驶。而ride通常是骑自行车、摩托车或者马等。故选B。

(4)A 考查名词辨析。句意:琳达现在在舞蹈俱乐部而且她需要一双美丽的鞋子。A 舞蹈;B 英语;C 下棋;D 游泳。根据琳达需要一双美丽的鞋子可知她所在的俱乐部鞋子很重要,舞蹈俱乐部符合语境。故选A。

(5)C 考查名词辨析。句意:接下来我要去食物商店。我买了蔬菜、肉和水果作为晚餐。A 鞋子;B 书;C 食物;D 光盘。根据作为晚餐可知我去了食物商店。故选C。 (6)D 考查形容词辨析。句意:在下午,我把我的家打扫干净。A 远的;B 新的;C 大的;D 干净的。我把我的家打扫干净符合语境。故选D。

(7)C 考查名词辨析。句意:在四点时,我的孩子坐校车回家。A 自行车;B 脚;C 公交车;D 小船。根据school可知应该是坐校车。故选C。

(8)B 考查基数词辨析。句意:在晚上,我们从八点到十点看电视看了两个小时。A 一个;B 两个;C 三个;D 四个。从八点到十点是两个小时。故选B。

(9)D 考查动词辨析。句意:在他们睡着后,我洗澡然后去睡觉。A 走路;B 停下;C 工作;D 淋浴。take a shower洗澡。上床睡觉之前洗澡符合语境。故选D。

(10)B 考查形容词辨析。句意:你看,一个妈妈的生活是多么的忙碌。A 令人放松的;B 忙碌的;C 感兴趣的;D 迟到的。根据上文,妈妈整整一天从早到晚都有各种各样的事情做,很忙碌。故选B。 【答案】 B C B C B A D D C A 【考点】

试卷第14页,总21页

记叙文完形 日常生活类 【解析】

【解答】

(1)B 考查动词辨析。句意:她非常喜欢画画。A“跳舞”;B“画画”;C“写”;D“唱歌”。根据第二段中the first one is a picture of...“第一张是……的画”,the second one is a

picture...“第二张是……的画”,the third one is a picture of...“第三张是……的画”结合语境可推知Gina喜欢画画。

(2)C 考查名词辨析。句意:Gina很开心地朝妈妈跑去,叫她看看她的四张画。A“书”;B“铅笔”;C“画”;D“模型”。根据第二段中the first one is a picture of...“第一张是……的画”,the second one is a picture...“第二张是……的画”。可知此处是Gina让妈妈看她的画。

(3)B 考查动词辨析。句意:然后Gina把它们给她爸爸看。A“完成”;B“展示,给……看”;C“驾驶”;D“卖”。根据题干的前一句\"Let me have a look, Gina,\" says her father Mr. Miller.可知她的爸爸也想看一看,所以Gina应是“给她父亲看看”。

(4)C 考查动词辨析。句意:第一张是一张Gina的妈妈给Gina讲故事的画。tell a story“讲故事”,A“说”后常跟表示语言的宾语;B“交谈”,跟某人谈话,常用搭配是talk with/to sb.; C“讲述,告诉”只用作及物动词,后可跟双宾语或动词不定式作宾语补足语。D“说” 后直接跟宾语,侧重于说的内容。故tell符合语境。

(5)B 考查动词辨析。句意:第三张是一张Gina的妈妈教Gina如何拉小提琴的画。A“需要”;B“教”;C“想要” ;D“制作”,根据空后her how to play the violin.可知应是“教”她怎样弹钢琴,B符合语境。

(6)A 考查序数词辨析。句意为“第四张是一张Gina的妈妈给Gina唱歌的画”。A“第四”;B“第五”; C“第六”;D“第七”,根据前面提到了the first one,the second one,the third one可知,接下来应为第四张,A符合语境。

(7)D 考查疑问副词。句意:在看了它们之后,Gina的爸爸问Gina为什么他不在画里。A“哪里”;B“怎样”;C“什么”;D“为什么”。根据下句Because you(8)________ play with me.由because开头,可知上句应用why提问。

(8)D 考查副词辨析。句意:因为你从不和我玩。A“通常”;B“经常”;C“有时”;D“从不”。根据题干后的描述“每天,你都忙着你的工作。当你下班回家,你要不就是玩手机,要不就是在手机上和你的朋友们聊工作”。可知,D符合语境。

(9)C 考查连词辨析。句意:当你下班回家,你要不就是玩手机,要不就是在手机上和你的朋友们聊工作。A“所以”;B“和”;C“或者,还是”;D“但是”。根据句子you either play on your smartphone(9)________ talk to your friends about work on the smartphone可知为either....or…“要不……要不……,或者……或者……”固定搭配。 (10)A 考查形容词辨析。句意:她的爸爸感到非常抱歉。A“对不起的,抱歉的”;B“害怕的”;C“开心的”;D“感到轻松的”。根据上文Gina的描述“每天,他都忙着他的工作。当他下班回家,他要不就是玩手机,要不就是在手机上和他的朋友们聊工作”,可知,A符合语境。 三、七选五 【答案】

试卷第15页,总21页

D,C,G,E,A 【考点】 七选五对话 【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)D 根据回答I usually go to school by bus, but sometimes by bike.我通常乘公交车去学校,但是有时候骑自行车。可知此空在询问通常怎么去学校。选项D:你通常怎么去学校?符合语境。故选D。

(2)C 根据上一句The classes start at 7:30 a.m.课程在早上七点半开始。可知这是在谈论课程几点开始,之后的空应该继续阐述与其相关的内容。选项C:我认为它有点早。符合语境。故选C。

(3)G 根据上一句How many classes do you have every day?你每天有多少节课?以及下一句Yeah!是啊!可知此空应该继续阐述上一句的内容,并提出了一个看法或观点,下一句中给予肯定。结合选项,选项G:所以你每天有七节课,对吗?符合语境。故选G。

(4)E 根据下一句I often read books in the library and play basketball on the playground.我经常在图书馆读书并且在操场上打篮球。可知此空是提问Jane经常做什么。选项E:你放学后经常做什么?符合语境。故选E。

(5)A 根据上一句Do you like your school life?你喜欢学校生活吗?以及下一句My teachers and classmates are really nice to me.我的老师和同学真的对我很好。可知我是喜欢学校生活的,此空应为肯定回答。选项A:是的,我喜欢。符合语境。故选A。 四、阅读理解 【答案】 C B B

【考点】

广告布告类阅读 细节理解题 应用文阅读 目的意图题

【解析】

本文是一篇应用文。主要介绍了读书俱乐部和美术俱乐部的好处,时间和老师。 【解答】

(1)C 细节理解题。根据第一段中We meet every Tuesday in Room 211 from 4:30 p.m. to 6:00 p.m.我们每个星期二从下午4:30到下午6:00在211室见面。可知,学生们每周二在读书俱乐部聚会1.5个小时。故选C。

(2)B 细节理解题。根据第二段中Come to the club every Monday, Thursday and Sunday.每周一,周四和周日来俱乐部。可知,学生每周需要去参加艺术俱乐部3次。故选B。 (3)B 目的意图题。通读全文可知,本文主要介绍了读书俱乐部和美术俱乐部,并欢迎大家的加入。B项符合要求。故选B。 【答案】 B D

试卷第16页,总21页

C C

【考点】 记叙文阅读 日常生活类阅读 细节理解题 推理判断题

【解析】

本文是一篇记叙文,作者莫娜介绍了自己最喜欢的学科以及她喜爱的音乐家罗微。 【解答】

(1)B 细节理解题。根据第一段中Music is my favorite subject because it's relaxing.音乐是我最喜欢的科目,因为它令人放松。可知,莫娜认为音乐很放松。故选B。

(2)D 细节理解题。根据第一段中Every Saturday, I have a piano lesson for two hours. It's from 9:30 a.m.每个星期六,我都有两个小时的钢琴课。从早上9:30开始。可知,莫娜每个星期六的钢琴课11:30结束。故选D。

(3)C 细节理解题。根据第三段中Luo's father is a music teacher and his mother is a violin teacher.罗的父亲是音乐老师,母亲是小提琴老师。可知,罗伟的妈妈教小提琴。故选C。

(4)C 推理判断题。根据第三段中People can find that Shanghai is a nice place(地方)after listening to my music.人们听了我的音乐就会觉得上海是个好地方。可推知,罗伟认为上海是一个好地方。故选C。 【答案】 D C C

【考点】 记叙文阅读 细节理解题 日常生活类阅读

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)D 细节理解题。根据第一段中It only takes her 15 minutes to walk to school.她走到学校只需要15分钟。可知Else是步行去学校。

(2)C 细节理解题。根据第二段But Elsa doesn't like French, because it is not easy for her to learn it well.但是Else不喜欢法语,因为对她来说学好法语不容易。可知Else认为法语是难的。

(3)C 细节理解题。根据最后一段She goes to the gym to swim three times a week. It's her favorite sport.她每周去健身房游泳三次。这是她最喜欢的运动。可知Else最喜欢游泳。 【答案】 C

试卷第17页,总21页

B D

【考点】 细节理解题 日常生活类阅读 记叙文阅读 推理判断题

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)C 细节理解题。根据第一段中Aunt Lee works at a radio station.可知李阿姨在广播电台工作。

(2)B 细节理解题。根据第一段中After breakfast, Aunt Lee and her son Tongtong walk to the bus stop.可知童童是李阿姨的儿子。

(3)D 推理判断题。根据最后一段中Now there is no subway in our city(城市). Aunt Lee wants to go to work by subway one day.现在我们的城市没有地铁。李阿姨想有一天坐地铁去上班。可知李阿姨现在不能坐地铁去上班。 【答案】 B C A D

【考点】 记叙文阅读 细节理解题 日常生活类阅读 词义猜测题 推理判断题

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)B 细节理解题。根据文中第一段It's 7:15 in the morning. Hudson and his

grandmother are waiting for(等候)the school bus.可知,哈德森在和他的奶奶一起等车。故选B。

(2)C 细节理解题。根据文中最后一段After fifteen minutes, the bus comes and Hudson gets on it. It usually takes him about thirty minutes to get to his school.可知,哈德森要去他的学校。故选C。

(3)A 词义猜测题。根据文中第三段划线词所在句子How about thinking of something interesting to pass the time?中的thinking of something interesting“想一些有趣的事”,可推断,是想消磨时间。所以划线词应意为:消磨。故选A。

(4)D 推理判断题。根据文中第一段的It's 7:15 in the morning. Hudson and his

试卷第18页,总21页

grandmother are waiting for(等候)the school bus.和最后一段的After fifteen minutes, the bus comes and Hudson gets on it.可知,哈德森和奶奶等校车是在7:15,十五分钟后校车到达,也就是7:30来的。故选D。

【答案】

(1)Because he loves food.

(2)He can make bread, vegetable salad and hamburgers.

(3)She goes there on weekends./She goes to the Chinese club on weekends. 【考点】 记叙文阅读 回答问题型 日常生活类阅读

【解析】

本文是一篇记叙文。主要讲述瑞克和丽莎参加的俱乐部的相关信息。

【解答】

(1)Because he loves food. 根据第一段中Rick loves food, so he wants to join the food club瑞克喜欢食物,所以他想加入食物俱乐部。可知瑞克因为喜欢食物,所以想加入到食物俱乐部。故答案为:Because he loves food.

(2)He can make bread, vegetable salad and hamburgers. 根据第一段中Now he can

make bread, vegetable salad and hamburgers.现在他会做面包,蔬菜沙拉和汉堡包。可知,瑞克现在会做面包,蔬菜沙拉和汉堡包。故答案为:He can make bread, vegetable salad and hamburgers.

(3)She goes there on weekends./She goes to the Chinese club on weekends. 根据第二段中She goes there on weekends.她周末去那里。可知,丽莎周末去汉语俱乐部。故答案为:She goes there on weekends./She goes to the Chinese club on weekends. 五、填空题 【答案】 (1)night (2)funny (3)tastes (4)leave (5)bridge

【考点】

根据提示填单词(单句) 普通名词 形容词基础知识 主谓一致

动词的第三人称单数 实义动词

试卷第19页,总21页

【解析】

爷爷晚上看一个小时电视。

我觉得给你的狗取这个名字很有趣。 水果沙拉味道很好,我很喜欢。

我的父母早上7:30离开家,下午6点回来。 句意:这座桥有六百多年的历史了。

【解答】

(1)night 考查名词。句意:爷爷在晚上看一小时电视。根据中文提示,应填“晚上”,表达为night,at night,在晚上,为固定搭配。故填night。

(2)funny 考查形容词。句意:我觉得给你的狗取这个名字很有趣。根据所给题干分析,空缺处修饰name,作定语,应用形容词。有趣的,funny,形容词,符合语境,故填funny。

(3)tastes 考查动词的第三人称单数。句意:水果沙拉尝起来味道很好,我很喜欢。根据所给句子结构分析,空缺处作谓语,应用动词,主语为The fruit salad,单数,表达事实用一般现在时,品尝“taste”要用第三人称单数形式tastes,故填tastes。 (4)leave 考查实义动词。句意:我的父母早上7:30离开家,下午6点回来。根据后句and come back at 6 p.m.用and连接,可知与空格句子为并列关系,时态应一致,为一般现在时,空格前主语为My parents,复数形式,应填动词原形leave“离开”,故填leave。

(5)bridge 考查名词。句意:这座桥有六百多年的历史了。根据空后动词为has,动词第三人称单数形式,可知主语桥“bridge”,应用单数形式,故填bridge。 六、书面表达

【答案】 Dear Maria,

Thanks for your e-mail. I'm happy to tell you something about myself.

I'm a middle school student. I like playing basketball. And I can sing very well. I usually go to school at 7:00 in the morning. It is about five kilometers from my home to school. I often ride my bike to school because I want to be healthy. In the afternoon, I go home at 5:00. I have a lot of homework to do every day. After I finish my homework, I usually play chess with my father or do some exercise at home.

Can I know more about you? I wish to get your e mail soon. Yours, Li Hua 【考点】 提纲作文 应用文 【解析】 此题暂无解析 【解答】 Dear Maria,

试卷第20页,总21页

Thanks for your e-mail. I'm happy to tell you something about myself.

I'm a middle school student. I like playing basketball. And I can sing very well. I usually go to school at 7:00 in the morning. It is about five kilometers from my home to school. I often ride my bike to school because I want to be healthy. In the afternoon, I go home at 5:00. I have a lot of homework to do every day. After I finish my homework, I usually play chess with my father or do some exercise at home.

Can I know more about you? I wish to get your e mail soon. Yours, Li Hua

试卷第21页,总21页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容